Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een weldaad voor jou en je kindje. Langzamerhand wordt het nieuwe leven in je steeds concreter en de band tussen jou en je baby vormt zich. Tegelijkertijd vraagt het leven van alledag nog steeds alle aandacht waardoor je het wellicht lastig vindt om voldoende aandacht aan de veranderingen in lijf en leven te kunnen besteden. In de loop van de zwangerschap zullen wellicht bepaalde lighoudingen minder fijn zijn. Door een andere belasting van het lichaam en de verslapping van banden zal je wellicht bepaalde klachten ontwikkelen. Én het proces van moeder en de veranderingen in je relatie verdienen aandacht. Kortom: de zwangerschap is hét moment om extra aandacht te besteden aan jouw welbevinden. Hier hebben jij, je baby én je omgeving direct profijt van.

 

Bij een zwangerschapsmassage zijn net zoveel aanpassingen mogelijk als voor jou prettis is. Je ligt bij deze massage afwisselend op je zij en (half rechtop) op je rug. Hierbij kunnen de rug, nek, schouders, buik, benen, armen en gezicht gemasseerd worden. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaalde houding, dan passen we ter plekke de massage aan. Ook houd ik bij deze massage extra rekening met veiligheid. Zo geef ik bij bepaalde plekken minder druk dan bij andere massages, en gebruik ik sommige etherische oliën niet of in mindere mate. 

We gaan uit van jouw behoefte en intentie voor de massage. Aan de hand van een intakeformulier zal ik eventuele (gedeeltelijke) contra-indicaties bespreken. Uiteraard kun je zelf aangeven waar je behoefte aan hebt. Je kunt (maar dat doe je waarschijnlijk al) gemakkelijk zittende kleding aantrekken en kleding waarvan het niet erg is dat er wat massage-olie op achterblijft.

Wanneer wel/niet?

Contra-indicaties algemeen:

Hartklachten
Hoge bloeddruk
Infecties/infectieziekten
Verhoging of koorts
Kanker, tijdens chemo en/of bestraling
Herstel na operatie of ziekte

Gedeeltelijke contra-indicaties:

Ontstekingen
Ernstige rugpijn
Open wond
Huidaandoeningen o.a. wratten
Trombose
Spataderen
Operatief te behandelen aandoeningen

Bij zwangeren wordt niet gemasseerd bij:

Bloedingen
Eerdere miskramen
Te hoge of (veel) te lage bloeddruk
In het eerste trimester geen lange massage

Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!