Overzicht massages

Wat je kunt verwachten

“In de loop der jaren heb ik diverse vormen van massage en lichaamswerk geleerd. Gezamenlijk met een cliënt kijk ik naar welke vraag er achter de behoefte aan een behandeling ligt, geef een advies en vervolgens laat ik mijn intuïtie het werk doen. Veelal ontstaat er zo een mix van verschillende stijlen. Ik werk naast massage met adem, meditatie, klankschalen, massage met of zonder etherische olieën, Hawaiiaanse werkvormen. De behandelingen vinden plaats op de massagetafel of de Thaise mat. De gemeenschappelijke deler hiervan is wat mij betreft het werken met de adem en intentie. Heb je voorkeur voor een bepaalde vorm van massage of lichaamswerk, geef dat vooral aan. Natuurlijk kun je ook altijd van tevoren contact opnemen zodat ik je kan adviseren.” – Kyra Gunneweg

Behandelingen

De praktijkruimte

De volgende disciplines vormen de basis voor de individuele behandelingen:

LomiLomi (Hawaiiaanse massage), Ayurvedische massage, Zweedse massage, Thai body work, Holistisch energetische massage, Bamboemassage, Reset, Touch for Health en zwangerschapsmassage.

Lees hieronder meer over mijn meest gebruikte disciplines.

Thai massage

In 2021 volgde ik de jaaropleiding tot Thai masseur Pichest style bij Howdy Tio. Deze behandeling is anders dan alle andere. Het is lichaamswerk op de mat. Sleutelprincipes zijn aandacht, houding en ademhaling. In een intuïtieve sessie waarbij jouw lichaam de routekaart is, help ik je de connectie tussen lichaam en geest te herstellen. Met behulp van mobilisaties, druk en drukpunten kunnen blokkades worden opgeheven en gaat de energie door je lichaam weer stromen. Je weet weer dat je één geheel bent, en ervaart meer ruimte en vrijheid in je lijf.

Je bent hierbij gekleed in soepele kleding.

Kyra Gunneweg geeft Thai massage.

Holistisch energetische massage

Holistisch energetische massage is een complete lichaamsmassage van 90 minuten. Het woord holistisch heeft met heelheid te maken. Holos betekent in het grieks ‘geheel’. Alles staat in deze visie met elkaar in verbinding. Vanuit deze wetenschappelijk onderbouwde methode heb ik leren afstemmen op een onophoudelijke stroom van energie, waaruit we altijd kunnen putten. Ook hier is liefdevolle aandacht het hoofdingrediënt.

Met holistisch energetische massage kan de masseur een cliënt helpen de verbinding tussen lichaam en geest, tussen zichzelf en zijn omgeving helpen herstellen. Een holistische energetische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Blokkades kunnen worden opgeheven en de energie gaat weer stromen.

Lomi Lomi

Lomilomi is helende massage, gebaseerd op een eeuwenoude filosofie die op Hawaii diep beleefd wordt. Van oorsprong is deze oude wijze bedoeld om krijgers op te lappen na de strijd, en langzamerhand geworden tot een onderdeel van een gezondheidsleer waarin ook kruiden, rituelen, dans en gebed een rol spelen.

In de Hawaiiaanse filosofie gaat het vooral om twee zaken, harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom kan leiden. De basis van de Lomi Lomi massage is de Flying Dance, een meditatieve dans die symbool staat voor het contact. Door de constante flow van de massage en de helende werking van de Lomi Lomi ervaart de cliënt een diepe ontspanning en worden blokkades opgeheven.

De massage wordt met armen en handen gegeven, met gebruikmaking van veel olie. De cliënt is ontkleed en ligt onder een sarong. Deze blijft gedurende de gehele massage over de edele delen liggen om het gevoel van veiligheid te waarborgen. Bij deze energetische massage speelt de intentie van de cliënt een belangrijke rol. De masseur neemt de intentie van de cliënt mee in de massage. Door de intentie specifiek te benoemen, wordt elke massage uniek.

Aangesloten bij: 

logo klachtenportaal zorg
Kyra Gunneweg geeft Thai massage.