Massages bij De Strijkplank

Thai style massage

In 2021 volgde ik de jaaropleiding tot Thai masseur Pichest style bij Howdy Tio. Deze behandeling is anders dan alle andere. Het is lichaamswerk op de mat. Sleutelprincipes zijn aandacht, houding en ademhaling. In een intuïtieve sessie waarbij jouw lichaam de routekaart is, help ik je de connectie tussen lichaam en geest te herstellen. Met behulp van mobilisaties, druk en drukpunten kunnen blokkades worden opgeheven en gaat de energie door je lichaam weer stromen. Je weet weer dat je één geheel bent, en ervaart meer ruimte en vrijheid in je lijf.

Je bent hierbij gekleed in soepele kleding.

Holistisch energetische massage

Holistisch energetische massage is een complete lichaamsmassage van 90 minuten. Het woord holistisch heeft met heelheid te maken. Holos betekent in het grieks ‘geheel’. Alles staat in deze visie met elkaar in verbinding. Vanuit deze wetenschappelijk onderbouwde methode heb ik leren afstemmen op een onophoudelijke stroom van energie, waaruit we altijd kunnen putten. Ook hier is liefdevolle aandacht het hoofdingrediënt.galaxy

Met holistisch energetische massage kan de masseur een cliënt helpen de verbinding tussen lichaam en geest, tussen zichzelf en zijn omgeving helpen herstellen. Een holistische energetische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Blokkades kunnen worden opgeheven en de energie gaat weer stromen.

Lomi Lomi massage

Lomilomi is helende massage, gebaseerd op een eeuwenoude filosofie die op Hawaii diep beleefd wordt. Van oorsprong is deze oude wijze bedoeld om krijgers op te lappen na de strijd, en langzamerhand geworden tot een onderdeel van een gezondheidsleer waarin ook kruiden, rituelen, dans en gebed een rol spelen.

In de Hawaiiaanse filosofie gaat het vooral om twee zaken, harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom kan leiden. De basis van de Lomi Lomi massage is de Flying Dance, een meditatieve dans die symbool staat voor het contact. Door de constante flow van de massage en de helende werking van de Lomi Lomi ervaart de cliënt een diepe ontspanning en worden blokkades opgeheven.

De massage wordt met armen en handen gegeven, met gebruikmaking van veel olie. De cliënt is ontkleed en ligt onder een sarong. Deze blijft gedurende de gehele massage over de edele delen liggen om het gevoel van veiligheid te waarborgen. Bij deze energetische massage speelt de intentie van de cliënt een belangrijke rol. De masseur neemt de intentie van de cliënt mee in de massage. Door de intentie specifiek te benoemen, wordt elke massage uniek.

Bamboemassage

foto: http://www.hedyharts.nl/

Bamboe is een oersterk en vederlicht natuurproduct. Het neemt snel warmte over en past door de rondingen uitstekend in een massageroutine. Massage met bamboestokken kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De massage kan zowel over de kleding als direct op de huid gegeven worden. Bij massage op de huid kunnen de bamboestokken eventueel worden voorverwarmd en gebruikt in combinatie met verschillende soorten massageolie.

Bamboe massagestokken helpen bij  het overbrengen van energie, stimuleert de bloedsomloop, en helpt het zelfhelende proces in het lichaam. Met bamboemassage kan men tot 10x dieper in het  weefsel werken, wat een groter effect ressorteert dan een massage met de handen. Strijken, inleunen, rollen, drukpuntbehandeling en zogenaamde tapokees (roffelen) zorgen voor een afwisselende ervaring. Een cliënt omschreef het weldadige gevoel na afloop als: ‘Het lijkt of ik heb gesport, maar dan zonder te bewegen.’

Bij de Strijkplank kun je kiezen voor een volledige bamboemassage, een geïntegreerde bamboemassage met één van de andere technieken of een bamboestoelmassage.

Ayurvedische massage

Ayurveda komt van de woorden Ayus (leven) en Veda (leer).  Het is een eeuwenoude manier om gezond te blijven. In het oude India vormden de diverse Veda’s (geschriften) de basis om met lichaam en geest om te gaan en zo een lang en gelukkig leven te leiden. Los van de oude geschriften zijn er ook veel praktische vaardigheden van generatie op generatie doorgegeven, en langzamerhand tot de westerse wereld doorgedrongen. Twee elementen die tegenwoordig ook bij ons gemeengoed zijn geworden zijn Yoga en Massage. Daarnaast spelen meditatie, kruidenleer en voeding een belangrijke rol.

Een Ayurvedische massage behandelt niet alleen het lichaam, maar ook het zogenaamde energie-lichaam. Je kunt het lichaam zien als een ui met meerdere schillen. Aan de buitenste schil (het lichaam) kunnen bepaalde klachten (bv. stijve spieren, darmproblemen, huidirritatie) zich manifesteren, terwijl de oorzaak veel dieper ligt. De massage is heel ontspannende manier om tot de diepere lagen te komen, blokkades op te heffen en de levensenergie weer te laten stromen. Met behulp van warme olie, en het behandelen van de marmapunten (Ayurvedische drukpunten) krijgt het lichaam een impuls om weer helemaal in balans te komen.

Elke persoon is anders, elke massage is uniek. Binnen de Ayurveda wordt gewerkt met de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Wanneer je voor de uitgebreide variant (100 minuten) van Ayurvedishce massage kiest, gaan we eerst na welke constitutie je hebt en welke rol de vijf elementen hierbij spelen. Aan de hand van een tweetal vragenlijsten herleiden we waar de elementen uit balans zijn. Op basis hiervan stel ik een persoonlijke olie op samen en pas ik de intensiteit van de massage aan. Zo ontstaat een massage die precies bij je past.

De lichaamsdelen die bij deze massage aan bod komen zijn: voorkant en achterkant benen, armen, buik, borstbeen, hoofd, nek, schouders, rug.

Reset

Reset lichaamswerk laat het lichaam zelf naar evenwicht zoeken.

Reset is een vorm van lichaamswerk waarbij het lichaam in beweging wordt gezet. Als behandelaar activeer ik mijn eigen ‘levensenergie’ en vorm door een zachte aanraking de startkabel voor jouw energie.

Vanaf de geboorte maakt een mens situaties mee waarbij het lichaam en de geest onvrede te verwerken krijgen. Men lijdt lichamelijk of psychisch pijn en zoekt naar een weg om hiermee om te gaan. Het lichaam lost dit op een mooie manier op, heeft een sterke drang naar herstel. Totdat er even geen tijd of gelegenheid is om met deze pijn om te gaan. En men erover heen ‘walst’, het negeert of de pijn verdooft door bijvoorbeeld pijnstillers. Ziekte en pijn worden niet opgelost, maar geparkeerd. Zo ontstaan blokkades en raakt het lichaam meer en meer in de knoop.

Reset richt zich op het zelfherstellend vermogen. De energie om te herstellen is steeds aanwezig, alleen heeft men afgeleerd te vertrouwen op deze energie. Men is bang geworden voor pijn, wat het lijf nog meer vastzet dan het al zat. Door de Reset methode herinnert de behandelaar het lichaam aan het zelfherstellend vermogen, en geeft het vertrouwen om op zoek te gaan naar de sleutel tot herstel. Tijdens een reset zie dat het lichaam wil bewegen, op zoek naar een nieuw en prettiger evenwicht.

Een reset sessie

Een reset sessie behandelt het hele lichaam, van top tot teen. Je staat of zit – anders dan bij een massage – gewoon gekleed voor de behandelaar. Je eigen lichaam is hetgeen het meeste werk doet, het enige wat je hoeft te doen is volgen… Van belang hierbij is dat je je lijf toestaat los te laten. De behandelaar helpt je hierbij.