Actieve meditatie

Ontspanning door activatie

Deze actieve meditatie is een mooie manier om jezelf weer los te maken, blokkades op te sporen en even lekker uit het hoofd en in je lijf te zakken.
Anders dan bij de meeste andere meditaties ben je tijdens de eerste 3 onderdelen actief met je lichaam bezig. Het draait hierbij om lichaamsbewustzijn en gewaarwording zodat je meer met je eigen lichaam kunt verbinden. Ondersteund door muziek en overwegend met je ogen dicht kom je aan in je lichaam, in je eigen energie en laat je je leiden door bewegingen die spontaan willen ontstaan. Ieder onderdeel duurt ca. 15 minuten en nodigt je op verschillende manieren uit, om je aandacht naar binnen te keren.

De meditatie bestaat uit 4 basis onderdelen:

1. Kundalini shaking; dit is een krachtige methode waarbij je je lichaam laat schudden om spanning los te laten (ook bekend van Osho meditaties).
2. Myofascial unwinding; dit zijn autonome en spontane rek en strekbewegingen (staand of op de grond) om je fascia te stimuleren, myofasciale ketens te strekken, blokkades op te sporen en nieuwe ruimte te creëeren.
3. Ecstatic dance; voor het vinden van ritme en flow, het laten leiden door het lichaam, spontane creativiteit vormgeven en om het lichaam los en soepel te maken.
4. Savasana; het liggend (of zittend) mediteren in stilte, om te rusten, te voelen, integreren en om de aandacht helemaal naar binnen te brengen.

12 januari wordt de eerste proefles gegeven. Daarna vind je de beschikbare data op deze pagina en via deze link of je knop hieronder kun je je plekje reserveren.

Aanmelden

Datum

12 januari 2023
Verlopen!

Tijd

20:45 - 21:45

Locatie

De kleine Ka
Categorie

Organisator

Mickael van Eekelen
Mickael van Eekelen
Email
transform@relaxinbalance.nl
Website
Relax in Balance
QR code