Team de kleine Ka

Kyra Gunneweg

Jarenlang droomde ik ervan om van mijn twee bedrijven – een bamboekwekerij en een massagepraktijk – meer te maken. Om de bamboetuin voor iets anders te gebruiken dan alleen voor de show en verkoop van bamboe. En een massagepraktijk+, waar van alles te beleven valt op het gebied van lichaamswerk en persoonlijke ontwikkeling. Dat onze prachtige plek mocht gaan leven en beleefd worden door iedereen die wel wat extra energie kan gebruiken. En dat er betekenisvolle ontmoetingen konden gaan plaatsvinden.

Begin 2022 kwam een groot pakket op drie hele zware pallets op de kwekerij aan en ben ik gaan bouwen. Mijn grenzen verleggen, en me storten in het niet-weten-wat-er-komen-gaat. Afgelopen halfjaar heb ik mensen om me heen gehad die gek genoeg waren om deze droom met mij mee te dromen en die op de één of andere manier iets bijdragen. In de organisatie, in het sjouwen en bouwen, in het bedenken van concepten en in het delen van de lol en wat ik noem kleine Ka-leed. Het is een spannende onderneming en na de eerste etappe kan ik zeggen dat er al uitzicht is op hele mooie activiteiten met  prachtige mensen en jou in de hoofdrol.

Jo-Anne van de Bor

Ik wens dat iedere vrouw, iedere moeder, in haar kracht gaat staan en het leven Volledig leeft. Zonder schroom, zonder angst, vrij!
Vanuit mijn Zijnsveld met al mijn ervaringen begeleid ik je door middel van mijn doorleefde wijsheid, massage/liefdevolle aanraking, rituelen, ademwerk en voor al met mijn Zijn.
Jezelf als vrouw laagje voor laagje ontdekken, een dieper bewustzijn creëren, om thuis te komen in jezelf. Op zoek naar jezelf om te zijn wie je bent. Wat is jouw zielenmissie hier op aarde?
Dit faciliteer ik vol passie aan de hand van persoonlijke coachingtrajecten, een Jaartraining Menstrualiteit, rituelen, vrouwencirkels en moeder/dochter weekenden.
Ik ont-moet je graag

Laura van Dijk

Mijn wens is mensen te helpen om meer in het hier en nu te zijn en op een fijne manier in beweging te komen. Jij haalt uit yoga wat je op dat moment nodig hebt, zoals meer bewustwording, ontspanning en balans. Alles wat mij helpt om in verbinding met mezelf te zijn, aanwezig te zijn, geef ik graag door in mijn lessen. Ik ben nu zo’n vijfentwintig jaar enthousiast met yoga bezig. Ik heb vele lessen en workshops gevolgd bij verschillende docenten en in verschillende yogavormen.

Ik wil speciaal de zogeheten ‘anusarayoga’ noemen. Deze yoga legt de nadruk op een holistische visie, wat betekent dat ieder mens van nature goed, heel en compleet is. Inmiddels geef ik ruim 11 jaar les aan groepen. Ik gebruik alles wat ik geleerd heb – en nog steeds leer – op gebied van yogahoudingen, meditatie, visualisatie en ademhalingsoefeningen. Zo heb ik mijn eigen manier van lesgeven gecreëerd.

Man met geel shirt

Mickael van Eekelen

Sinds 2015 heeft mijn persoonlijke leven zich in een intensieve en snelstromende rivier van transformatie ontwikkeld. Wat als een zoektocht naar mijn eigen talenten, passies, roeping en zielsbestemming begon, is uiteindelijk meer dan een complete carrière switch geworden. Op mijn eigen ontdekkingspad naar holistische gezondheid ben ik in aanraking gekomen met lichaamswerk en het fascia (bindweefsel). Dit resoneerde enorm met hoe ik zelf in het leven sta, hoe ik dingen voel en zie. Hierdoor ben ik me na diverse massagecursussen uiteindelijk gaan richten op Myofascial Energetic Release (MER).  
MER is een holistische behandelmethode die zich met name richt op het fascia. Het laat zich het beste omschrijven als een soort lichaamsgerichte psychotherapie. Hierdoor is mijn passie voor het fascia geboren en ben ik sindsdien met talloze fascia gerichte methoden (zoals self-release, actieve meditaties, etc.) in aanraking gekomen. Ik ben nu zelfstandig als MER therapeut en masseur en mag ik mijn licht op het leven van andere mensen schijnen. Met mijn behandelingen en lessen help ik mensen te ontspannen en zich meer met hun lichaam te verbinden. Met de fascia gerichte behandelmethoden kunnen veel (chronische) pijn problemen en andere aandoeningen worden behandeld. Wat mij vooral aanspreekt is dat deze behandelmethoden en de fascia gerelateerd onderzoek naadloos een brug vormen tussen de academische wetenschap en spiritualiteit, waardoor holisme een tastbare en voelbare betekenis krijgt. Wil je meer weten over mijn behandelingen en activiteiten, neem dan gerust contact op.

Wienke Konink

Van kleins af aan ervaar dat er meer tussen hemel en aarde is dan alleen dat wat je kan zien en beetpakken. Ik ben uiterst gevoelig en heb veel meegemaakt – mooie dingen en dingen die me uit balans trokken. Sinds ik Qigong beoefen ben ik meer in balans, kan ik beter ontspannen en voel ik meer verbinding met de wereld om mij heen – én met de wereld in mezelf -. Mijn lichaam is krachtig en soepel én Qigong helpt enorm bij het stellen en behalen van doelen.

Rust ervaren in je gedachten, zingeving én plezier in je leven, een sterk en soepel lichaam… Dat gun ik iedereen! Dat is mijn drijfveer om les te geven in Zhineng Qigong, waar ik level 2 docent in ben en de opleiding voor het 3e level volg. Welkom om mee te doen!

Mandí Huijgen-Ouendag

Geïnteresseerd in zelfonderzoek en in verbinding met de wijze vrouw in mij en in verbinding met het universum (en ook wel eens niet trouwens) en mijn voorouders maakte ik kleine stapjes en grote sprongen in het leven wat een hobbelig pad vormt met behoorlijk wat obstakels op de weg. Bewegend vanuit de antwoorden in mijn lichaam beweeg ik door het leven. Voor mij gaat het niet over lukken of mislukken, geluk of ongeluk. Het gaat over er mogen zijn, gewoon zoals je bent. Gebruik makend van dat wat er al is.  Zonder de waarheid te weten, gewoon te voelen… Mijn lichaam, mijn wijze lichaam, mijn hele lichaam, wijst mij de weg. Geeft mij dat wat ik nodig heb, antwoorden en richting. 

En ik heb gaandeweg mijn pad gevoeld dat ik ook mild mag zijn, vrouw mag zijn, bang mag zijn, extreme angst kan voelen, boosheid mag voelen, mag schreeuwen en huilen, mag liefhebben. Alles mag liefhebben. ALLES.
Dat ik de de connectie met het pad volledig kan verliezen en er dan gewoon weer opnieuw verbinding mee mag maken.

Ik luister graag naar haar en ook wel eens niet, en daar dan mild voor zijn.

Vertrouwen in hebben dat niets voor niets gebeurt.  

Diep ademhalen, verbinden met een open houding naar mezelf en voelen. 

Mezelf ontmoeten. Dat brengt mij dichter en dichter bij mezelf. 

Mijn ware ik, mijn liefdevolle, gekke, (eigen)wijze, aandachtige, onzekere, boze, vrolijke, eerlijke, bange,ambitieuze, onzekere en sterke, helderhorende en voelende krachtige indische vrouw. In elke rol, als onderdeel van een systeem, een geheel. 

Fotograferen, dansen, masseren, in stilte zijn, wandelen, knuffelen en het zien opgroeien van mijn 2 dochters zijn manieren voor mij om dat contact keer op keer weer aan te gaan met mezelf. Mijn gevoelens er te laten zijn en mijn emoties te ontmoeten.  

Samen met Kyra geeft ik vierhandenmassages en het vierluik “Masseren in Verbinding”