Bowl of Light

Schaal van licht

Een Hawaiiaanse vertelling leert ons dat je elke dag opnieuw kunt leren leven vanuit licht en liefde: de Bowl of Light. In mijn praktijk maak ik vaak gebruik van deze metafoor om mensen bewust afstand te laten doen van iets wat ze in hun leven tegenhoudt, een negatieve bijsmaak heeft, iets wat groei en vol leven in de weg staat. Ze leggen dan een steen in de schaal van licht (dit kan elke willekeurige schaal zijn, waar je eventueel een kaarsje in zet). Vervolgens zetten we ook een positieve intentie neer die de LomiLomi behandeling richting geeft.

Je kunt het heel simpel thuis toepassen door een schaal neer te zetten en hier door de dag heen steentjes in te doen zodra je een negatieve gedachte hebt, je negatief uitlaat of je gewoon niet zo lekker voelt. Aan het eind van de dag keer je de schaal om en begin je met een schone lei. Vraag jezelf hiermee af: wat weerhoudt mij ervan om licht en voluit te leven? Laat het los!

Lees hier de volledige tekst over de Bowl of Light

Volgens Hawaiiaanse overlevering worden wij allen geboren als een perfecte schaal van licht, een geschenk van onze Aumakua – Bron-energie, ons hogere zelf. Deze schaal is het voertuig van wie we zijn. Als we dit licht leren respecteren en koesteren, en ons leven vanuit liefde leven, dan kunnen we ons hoogste zelf ontwikkelen op aarde. Wanneer de schaal vol van licht is, is er een overvloed aan liefde en energie om alles wat we doen van brandstof te voorzien.

Het leven en slechte keuzes kunnen het licht dimmen

Echter, als we de verbinding met het licht verliezen kunnen we anstig, oordelend en negatief worden. Elke keer dat een negatieve gedachte opkomt, wordt er een steen toegevoegd aan de schaal, en met elke steen is er minder ruimte voor het licht. Als we een bepaald patroon lang genoeg blijven herhalen, wordt onze schaal van licht een schaal van stenen, zonder ruimte om ons licht te laten schijnen.

Het verhaal biedt ook hoop, zo leert ons de Hawaiiaanse traditie: als onze schaal ooit zo vol stenen is dat het voelt alsof er alleen nog maar duisternis is, hoeven we alleen de schaal maar om te keren. Zodra de stenen weg zijn kan ons voertuig zich meteen weer vullen met licht.

Het is nooit te laat

Er is een oneindige hoeveelheid Bron-energie, en we kunnen altijd onze vrije wil gebruiken om een positieve draai te maken. He is nooit te laat om naar het licht terug te keren en onze levens vanuit liefde te leven. We zijn dat licht. Het enige dat nodig is, is een verandering van perspectief, het besluit om onze schaal om te keren en los te laten wat ons niet meer dient. Dan kan het licht weer binnenstromen. (Bron: MindFuel Daily) Met dank aan Pauline Kealohi Trum en Wayne Kealohi Powell.